Történet

Név: Debreceni Egyetem Óvodája (DE Óvoda)
Cím: 403
2 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.

Óvodánk a DE Klinikai Központ területén, a Nagyerdő övezetében, fás, ligetes környezetben található. A természetvédelmi terület az egészséges, szép környezet, gazdag lehetőséget teremt a gyermekek számára az örömteli, sokszínű játékhoz, a természeti jelenségek megismeréséhez, a természet védelmére neveléshez, a természetszeretet megalapozásához.

Óvoda a Debreceni Orvostudományi Egyetemen az 1950-es évek óta működik.

1977-ben három csoportos épülettel bővült az intézmény, mely néhány száz méterre helyezkedik el az I-es számú épülettől.

2000-ben az egyetemi integráció következtében az intézmény fenntartója a Debreceni Egyetem lett, ettől kezdve az Orvos-és Egészségtudományi Centrum átruházott jogkörrel működtette tovább az óvodát.

2010-ben a II-es épülethez 90 m2 -es tornaszobát épített az OEC, 2013-ban – a „Debreceni Egyetem OEC Óvoda fejlesztése”, ÉAOP-4.1.1/A-11 sz. projekt megvalósítása által a II-es óvoda épülete hat csoportosra bővült. Az I-es számú épületben két csoport, a II-es épületben hat csoport elhelyezésére nyílt lehetőség ettől kezdve. Az infrastruktúrafejlesztés következtében ideális körülmények teremtődtek a nagy hagyományokkal rendelkező intézmény működéséhez.

2014. január 1-től az óvoda fenntartója a Debreceni Egyetem.